به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه رادیو فناوری ،
برنامه آرتمیس ناسا فقط برای بازگرداندن چکمه های فضانوردان به ماه برای یک گردش کوتاه نیست. آژانس فضایی برنامههایی برای حضور طولانیمدت دارد که تمرکز آن بر محل یافتن منابع آب در ماه است. یک مطالعه جدید نشان می دهد که فضانوردان باید به آب های به جا مانده از آتشفشان های باستانی نگاه کنند.
ماه امروز مکانی آرام به نظر می رسد، اما فوران های آتشفشانی میلیاردها سال پیش آن را لرزاند. مطالعهای که توسط محققان دانشگاه کلرادو بولدر انجام شد، نشان میدهد که ممکن است صفحات یخی به ضخامت صدها فوت در قطبهای ماه بهعنوان میراثی از گذشته آتشفشانی آن باقی مانده باشد.
اندرو ویلکوسکی، نویسنده اصلی مقاله منتشر شده در مجله علوم سیاره ای در ماه مه، در بیانیه CU Boulder در روز چهارشنبه گفت: “ما آن را به عنوان یخبندان روی ماه تصور می کنیم که در طول زمان ایجاد می شود.”
این تیم از شبیه سازی های کامپیوتری برای بررسی اثرات آتشفشان ها استفاده کردند. این مدلها نشان میدهند که آتشفشانها بخار آب بیرون میفرستند که به سطح برمیگردد، جایی که به یخ تبدیل میشود، فرآیندی که محققان آن را به شکلگیری یخ در زمین پس از یک شب سرد تشبیه کردند. این دانشگاه گفت: «طبق برآوردهای این گروه، تقریباً 41 درصد از آب آتشفشانها ممکن است به صورت یخ بر روی ماه متراکم شده باشد.
این مطالعه به درک در حال تکامل دانشمندان از آب در همسایه قمری ما می افزاید. در سال 2020، ناسا شواهد قطعی وجود آب در ماه را اعلام کرد. ما می دانیم که وجود دارد، اما هنوز سوالاتی در مورد اینکه کجا، چقدر، از کجا آمده و چگونه می توان به آن رسید، وجود دارد. مقاله ای که قبلاً در سال 2022 مورد بحث قرار گرفت چگونه زمین ممکن است آب به ماه کمک کرده باشد.
اگر شبیهسازیهای رایانهای درست باشد، به این معنی است که ممکن است صفحات یخی ضخیم در دهانهها، زیر خاک ماه پنهان شده باشند. این آب می تواند برای آشامیدن یا برای ساخت سوخت موشک استفاده شود. کاشفان رباتیک یا انسانی می توانند این را تایید کنند. ویلکوسکی گفت: “ما واقعاً باید به دنبال آن باشیم.”
ناسا فرارها در حال بررسی مریخ نورد اکتشافی قطبییا Viper که انتظار میرود در سال 2023 پرتاب شود، به دنبال ذخایر یخی در قطب جنوبی ماه خواهد بود و به محققان لایه جدیدی از دادهها را میدهد تا در حین بررسی داستان آب در ماه، با آنها کار کنند.
این مطلب از رسانه های بین المللی معتبر جمع آوری بطور خودکار شده و رسانه رادیو فناوری نقشی در تهیه و تالیف انها ندارد. رادیو فناوری تابع مقررات و آرمانهای جمهوری اسلامی ایران است بنابراین اگر این مطلب نیاز به حذف و یا ویرایش دارد به ما اطلاع دهید.